Julegaver: 23 julegaveideer til nybagte mødre og gravide

Af team momkind
17. november, 2023

Graviditet
6 min.

Hvad giver man i julegave til hende? Hende den seje barselsmor, som klarer både natteamning, puttetid, babygråd og samtidig skal hænge sammen alle døgnets timer? Eller den gravide, som har brug for lidt ekstra forkælelse i juletiden.

Vi kan nok alle sammen blive enige om, at mødre fortjener lidt forkælelse – uanset, om de venter et barn eller allerede er blevet mødre. Er din kæreste gravid og skal forkæles? Eller er du veninde til en nybagt mor? Eller måske er du selv gravid, og har brug for inspiration til julegaveønsker?

Hvis du står og mangler idéer til den helt rigtige julegave til mor, så har vi samlet en liste med masser af inspiration her.

Hvad giver man en gravid i julegave?

Som kommende mor, er der ofte fokus på at købe en masse ting til baby. Men mor har i lige så høj grad brug for omtanke. Det er julen den perfekte anledning til. Du kan både forkæle den kommende mor med lækre adventsgaver, en pakkekalender eller en omsorgsfuld julegave.

Du kan give hende nogle ting, som hun helt sikkert får brug for til den forestående fødsel, eller du kan prøve at forsøde ventetiden.

Hvad end du ønsker at give en julegave til din gravide veninde, kæreste, søster eller datter, så har vi samlet god julegave-inspiration her.

9 ideer til julegaven til den gravide

Julegaveidéer til gravide

Gavekort til gravidmassage
Kroppen er på hårdt arbejde under en graviditet, og derfor er massage ofte kærkomment. Find en massør, der ligger tæt på den gravides hjem, og gerne en, der tilbyder massage specifikt til gravide.

Hvis den gravide ikke er så meget for klassisk massage, kan rebozo også være en mulighed. Rebozo er en særlig massageteknik, hvor man ved hjælp af et stort tørklæde strækker og afspænder kroppen. Og så skulle det oven i købet være godt for at få baby i rette position til fødslen.

Labert ventetøj
Når man er højgravid, er det ikke altid let at føle sig super sexy. Særligt hvis alt ens tøj er store posede kjoler og uformelige joggingbukser. Men med noget lækkert ventetøj i julegave eller adventsgave, kan du være med til at give den gravide en følelse af både at være komfortabel og fiks i outfittet. Køb for eksempel et par superbløde gravidleggings fra momkind, eller nogle flotte gravidtrusser – fås både som g-streng eller klassiske trusser.

Yogabold
En essential som mange gravide og nybagte mødre ikke ville være foruden. Hvis den gravide ikke allerede har anskaffet sig en stor bold til at sidde på, er det en god julegaveidé. Bolden kan både være rar at sidde på under graviditeten, være praktisk ved fødslen eller give den heeeelt rigtige bouncy bevægelse, når baby skal vugges i søvn.

Symfyseløsning

Must-haves til fødsel og efterfødselstid
Mangler du en god adventsgave til gravide? Så er der nok at tage af her! Der er en lang række remedier, som kan lette både en fødsel og en efterfødselstid, og som er gode gaver til den gravide. Det kan være menstruationstrusser til efterfødselsblødningen, en skylleflaske til de nedre regioner, et par efterfødselstrusser eller kejsersnittrusser. Du kan også gå all-in og give en carebox med alt, hvad den kommende mor har brug for.

Du kan desuden købe vores særlige Post-Partum Recovery kit, som er udviklet i samarbejde med Matas.

Bækkenbælte
Hvis graviditeten føles lidt tung, kan du være med til at lette tilværelsen for din gravide veninde eller kæreste med et bækkenbælte. Det kan være skønt for hende at bruge, både som støtte til den store mave eller som aflastning for ryggen. Bækkenbæltet fra momkind er særligt udviklet til at være let og behageligt at tage på, og samtidig give god støtte til kroppen.

Hvad giver man en nybagt mor i julegave?

Er din veninde lige blevet mor? Eller måske har din kæreste for nyligt født jeres barn? Hvis du vil vise en nybagt mor, at du tænker på hende, så har vi samlet en liste med nogle gode bud på julegaver til mor.

Du kan både give hende noget selvforkælelse, men du kan også overveje, hvordan du kan være med til at gøre hendes liv og hverdag en smule nemmere. Det kan for eksempel være med gavekort til dagligvarer eller måltider, eller ved at give mor og far mulighed for at få et pusterum med en fælles (børnefri) oplevelse.

14 ideer til julegaven til den nybagte mor

 • Gavekort til ansigtsbehandling.
 • En kurv med lækkerier.
 • Skønne produkter til selvforkælelse.
 • Morgenkåbe til de kolde morgener.
 • Fine og praktiske ammetoppe eller amme-bh’er fra momkind.
 • Photoshoot med baby.
 • Varme hjemmesko.
 • Gavekort til dagligvarer, måltidskasser, Wolt eller JustEat.
 • En flot ammepude.
 • Termokrus eller en flot drikkeflaske.
 • Nursing care box fra momkind.
 • Smykke med personlig indgravering.
 • Barnevognshandsker.
 • Gavekort til oplevelser – fx teater, koncerter eller biograf.

Julegaveidéer til den nybagte mor

Ansigtsbehandling
Giv den trætte mor lidt omsorg og forkælelse med en behandling. Det kan være et velfortjent pusterum fra hverdagen og samtidig give huden lidt ekstra glow, når trætheden begynder at sætte sine tegn.

En kurv med lækkerier
Alle kan bruge lidt lækkert, og børnefamilier er ingen undtagelse. Derfor er en god julegaveidé til den nybagte mor en kurv med lækre sager. Find nogle gode ting, som du ved, at den nybagte mor kan lide – og du kan evt smide et gavekort til måltidskasser oveni hatten, så madlavningen til familien også bliver lidt nemmere.

Skønne produkter til selvforkælelse
Pleje til ansigt, krop og sjæl behøver ikke at foregå ude af huset. Du kan også give den nybagte mor nogle lækre produkter, så hun kan forkæle sig selv i hverdagen. Det kan for eksempel være en frisk facemist eller en lækker bodyscrub. Det vigtigste er, at det skal være noget, som er realistisk for den nybagte mor at få brugt, og som vil give hende den der ‘aaaah’-følelse.

Selvforkælelse til mor

Morgenkåbe til de kolde morgener
Juletid = vintertid… Og det betyder kolde morgener. Her er en lækker, blød og varm morgenkåbe noget af det bedste til de tidspunkter, hvor man ikke rigtig orker at stå op, men baby kræver, at man kommer i gang med dagen.

Fine og praktiske ammetoppe eller amme-bh’er
Hvis du kender en nybagt mor, så er der en sandsynlighed for, at hun bruger meget tid på at amme. Derfor er lækkert ammetøj en genial julegave til en nybagt mor. Amme-bh’er er næsten et must-have, og de fine og flatterende amme-toppe fra momkind er en lille luksus, som kan gøre enhver mor varm om hjertet.

Inspiration til julegaveønsker til dig, der er gravid eller nybagt mor

Er du gravid eller nybagt mor? Og har du helt styr på ønskelisten til jul? Hvis du stadig godt kunne bruge lidt mere inspiration til dine julegaveønsker som kommende mor eller nybagt mor, så kan vi heldigvis hjælpe dig.

Der er mange ting, som kan være gode og nyttige, når man står overfor at skulle have en lille ny, og derfor er julen oplagt til at ønske dig alle de ting, du mangler til graviditet, fødsel og efterfødselstid.

Vi har samlet en liste over ting, som skal på enhver kommende mors juleønskeliste.

13 ideer til julegaveønsker til gravid eller nybagt mor: