Online ammekursus
Bliv klar til at amme med vejledning fra uddannede ammerådgivere - demonstreret på ægte bryster og babyer.
Hjælp til amning: Online ammekursus hos momkind
Hos momkind har vi skabt et online ammekursus på 1,5 timer med rigtige babyer og bryster, hvor du bliver taget i hånden med stor omsorg og høj faglighed af to dygtige ammekonsulenter.
Du køber adgang til kurset i 3 måneder, og vi anbefaler dig at se videoerne første gang i slutningen af din graviditet, så du kan forberede dig inden babys ankomst. Du kan dernæst gense de klip, der er relevante for dig efter fødslen, når amningen skal etableres.
Køb 3 måneders adgangDet får du på momkinds online ammekursus:
- 1,5 timers ammekursus online
- 39 lektioner opdelt i 6 temaer
- 3 måneders fuld adgang
- Tips og tricks til din amning
- Autencitet og ærlighed med rigtige bryster og babyer
- Høj faglighed fra erfarne ammevejledere
- Omsorg for dig, din baby og dine valg
Kom problemerne i forkøbet med god ammeforberedelse
Amning er lidt af en videnskab, og omkring halvdelen af alle ammende mødre oplever problemer med amningen på et tidspunkt.
Du kan komme flere af de typiske ammeudfordringer i forkøbet ved at forberede dig med god ammevejledning, og det er her, at vores momkind kursus kommer ind i billedet.
I momkinds ammekursus får du blandt andet hjælp til følgende udfordringer:
- Sår på brystvorterne
- Brystbetændelse
- Svamp på brystvorterne
- Overproduktion
- Suttevabler
- Luft i maven hos baby
- Vækstkurver
- Vægt og supplering
Hvem er vores online ammekursus lavet til?
Vores ammekursus er for alle gravide, nybagte mødre og ammende mødre, der oplever bump i vejen på ammerejsen. Det er både til dig, der er førstegangsmor og træder ind i en helt ny verden, og til flergangsmødrene, som har brug for at blive opdateret på, hvordan det nu liiige var med den der amning.
Uanset din situation og eventuelt forudgående kendskab til det at amme, så er momkinds online ammekursus en kærlig håndsrækning til dig, der ønsker at amme.
Køb 3 måneders adgangDin hjælp til amning
Hos momkind ønsker vi at give dig og dit barn de bedste betingelser for en god ammeetablering, så I kan komme godt fra start.
Du får viden om den faglige del af amningen, herunder brystets anatomi, amningens hormoner, nedløbsrefleks og sutterefleksen. Du får en masse konkrete værktøjer til din amning samt tips til at undgå de gængse faldgrupper, herunder sår på brystvorterne. Og med rigtige mødre og nuttede babyer foran kameraet bliver du guidet igennem de vigtigste ammestillinger.
Altsammen leveret i overskuelige lektioner, som du senere kan genbesøge, som det passer dig.
Maj Aaberg er uddannet sygeplejerske, sundhedsplejerske og ammevejleder. Hun er uddannet ved Kompetencecenter for Amning, som opfylder kravene for eksamenskandidater til IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). Hun er desuden stifter af ammebasen, hvor hun hver dag kører rundt i Region Hovedstaden og hjælper mødre og familier med at komme trygt fra start med deres amninger.
Azadeh Houshmand-Øregaard er læge og Ph.D. Hendes interesse for amning startede, da hun havde et kompliceret ammeforløb med sin datter og ikke oplevede at få ordentlig ammehjælp. Hun blev derfor uddannet IBCLC-ammevejleder. Idag deler Azadeh evidensbaseret viden om amning på Instagram-profilen maelkevejen.nu, hun bidrager med ekspertviden om amning i adskillige podcasts og udgav i 2023 "Ammebogen".
Hvad siger dem, der har gennemført kurset?
“Kurset indeholder alt det, jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med at amme mit første barn.”
Ditte, mor til pige på 2 år og pige på 4 uger
“Man finder roen i de mange små, præcise film, så man kan fokusere på sin amning.”
Natasja, gravid og mor til dreng på 1,5 år
“Ammekurset har givet mig en grundviden om, hvordan jeg skal gøre. Kurset er enormt informativt.”
Thea, gravid
“Kurset er meget ægte og nærværende, og som førstegangsmor lærte jeg en masse, jeg ikke vidste. Jeg føler mig langt bedre klædt på til at amme nu.”
Line, gravid
FAQ: Ofte stillede spørgsmål om amning, som vi også kommer ind på og uddyber i kurset
Er det svært at amme?
For nogle er amning nemt og ligetil, mens andre oplever problemer ved amning. Mange bliver dog overraskede over, hvor udfordrende amning rent faktisk kan være. Du skal have styr på den rette sutteteknik, de korrekte stillinger, burgermund, suttevabler, et for hurtigt nedløb, og undgå at baby falder i søvn ved amning.
En masse begreber, som mange først stifter bekendtskab med, når de bliver mødre første gang.
Alle de problemstillinger og meget mere får du hjælp til i kurset.
Hvordan ammer man?
Amning kan se ud på mange forskellige måder. Nogle foretrækker at sidde op og amme, mens andre ligger ned. Det vigtige er, at din baby får åbnet munden godt op og får ordentligt fat i brystet. I vores kursus i at amme får du konkret vejledning i, hvordan du lægger baby rigtigt til brystet – og det er demonstreret på ægte mødre og deres søde babyer.
Kan man forberede sig på at amme inden fødslen?
Ja, det kan man godt. Selvfølgelig ved du ikke, hvilke udfordringer, du ramler ind i – eller om du overhovedet får problemer – men faktum er, at halvdelen af alle ammende oplever problemer med amning i løbet af den tid, de ammer.
De fleste oplever udfordringer i starten, når de skal etablere amningen, men hvis du er klædt godt på i forvejen, så kan du forhåbentlig undgå at få sår på brysterne eller få brystbetændelse.
Skal det gøre ondt at amme?
Det er ikke meningen, at amning skal gøre ondt, men det er helt naturligt, at du oplever ømme bryster og brystvorter i de første par uger, du ammer. Der sker så mange fysiologiske forandringer i dine bryster – og honestly, dine bryster er jo heller ikke vant til amning af en nyfødt, der sutter og suger på dine brystvorter mange timer i døgnet.
I de første par uger kan det godt gøre ondt, når barnet lige får fat, men smerterne bør forsvinde i løbet af de første par minutter, du ammer.
Rigtig mange ammende kvinder får desværre sår på brysterne, når de starter med at amme – faktisk får hele 60 % sår på brysterne i løbet af den første uge efter fødslen, og det skyldes for det meste, at barnet ikke får korrekt fat om brystet.
Kan man amme forkert?
Din baby kan godt have en forkert sutteteknik, som blandt andet kan forårsage sår på brystvorterne og brystbetændelse, fordi brystet ikke bliver tømt ordentligt. Din baby kan også risikere ikke at tage nok på, fordi baby simpelthen ikke får nok af den gode, fede mælk, hvis han eller hun ikke har lært at lave ordentligt vakuum.
Det kræver lige lidt håndelag og viden om, hvordan din baby præcis skal lægges til. I kurset lærer du, hvilke ting du skal holde øje med, når du lægger din baby til brystet, så du er sikker på, at sutteteknikken er i orden.
Hvor ofte skal man amme?
Når det kommer til, hvor ofte din baby bør ammes, kan det være svært at give et helt præcist antal gange i døgnet. Nyfødte har brug for hyppige måltider, fordi de har en lillebitte mavesæk på størrelse med en valnød. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at din nyfødte baby bliver ammet minimum 8 gange i døgnet i de første uger. Hyppig amning øger nemlig din mælkeproduktion og mindsker risikoen for gulsot.
Senere anbefaler de, at du ammer din baby efter behov. Du kender nemlig dit barn bedst, og er den bedste til at vurdere, hvordan han eller hun er sulten.
Hvornår er amningen etableret?
Det kan tage tid at etablere amningen, og der er ikke noget præcist facit på, hvornår din amning er etableret. Nogle siger 2 uger, mens der andre steder står 3-6 uger. Din amning er etableret, når du har nok mælk i dine bryster, som din baby kan spise og blive mæt af uden for stort besvær.
Når vægten derefter begynder at stige og dit barn begynder at følge sin vækstkurve, så er amningen veletableret.
Hvilke ammestillinger er gode?
Den mest klassiske ammestilling, som de fleste nok kender, er caféstillingen, hvor du lægger din baby på tværs af dit skød med maven mod din mave. Din babys hoved er placeret ud for brystet, og det hviler typisk på din arm.
Men der findes andre stillinger, som også er gode, og for mange kan det for eksempel være virkelig rart at lære at ligge ned og amme. I kurset guider Maj fra ammebasen dig i caféstillingen, krydsstillingen, tvillingestillingen, laid back-stillingen og sideliggende amning. Alle stillingerne er vist af rigtige mødre og deres babyer i samarbejde med Maj.