Baby shower: 7 ideer til lege, pynt og gaver til mor

Af Nanna Schultz, team momkind
2. oktober, 2019

babyshower lege
Graviditet
4 min.

Du skal til baby shower og er helt blank på gaver. Eller du skal arrangere et baby shower og kunne godt bruge inspiration til nogle lege og pynt. Her kommer vores bud på ideer til lege, pynt og gaver.

Hvad er et baby shower?

Når en baby er på vej, er det ikke kun forældrene der er ovenud spændte. Også de kommende bedsteforældre, kusiner, venner, onkler, tanter og så videre er ivrige efter at møde den lille ny. Et baby shower er en fejring af mor, maven og baby.

Baby shower er en tradition, vi her i Danmark har overtaget fra USA, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at en graviditet hyldes med et baby shower. ”Shower” betyder i øvrigt ”overøse” – så til et baby shower overøses mor med gaver, kærlighed og lykønskninger.

Hvem skal med og hvornår skal I holde det?

Et baby shower organiseres oftest af den gravides veninder, og drejer sig om at forkæle den kommende mor og få hende til at grine og ja, nok også flæbe lidt. It’s just the hormones! I Danmark er det efterhånden mere og mere normalt at fejre mama-to-be med et brag af et baby shower. Oftest holdes det hos den gravide, hos veninden eller på cafe.

Gaver til baby shower

Hvad skal man give til et baby shower? Oftest købes ting til den lille i maven, f.eks. nogle bløde stofbleer, men hvad med mor? Et baby shower er fejringen af moren og moderskabet, og overfor dig sidder med stor sandsynlighed en hormonel højgravid mama-to-be med lændesmerter og vand i benene.

En mombox

Det er mor, der har brug for din omtanke og omsorg. Hun har brug for, at når baby kommer, så er hun KLAR! Derfor skal du selvfølgelig købe en momkind box til hende. Hun kommer til at ELSKE dig for det.

Gravidmassage

Hvis der er noget der kan gøre den helt store forskel, når man vralter rundt og tredje trimester synger på sidste vers, og man næsten føler, at man selv gør, så er det at blive nusset om. Køb en gravidmassage hos en god massør med speciale i at ælte gravide kroppe.

Lege til baby shower

Et baby shower minder på mange måder om en polterabend, bortset fra at der måske er knap så meget fokus på druk og ydmygelse. Lege – såsom sange, kreative indslag og quizzer er dog altid et hit.

Hilsner på en ble!

Til mit eget baby shower havde min veninde købt en pakke bleer og en håndfuld tuscher. Til festen bad hun så gæsterne skrive små hilsner på bleerne.

Det var først da baby ankom, at jeg fattede, hvor en god ide, det var! Min kæreste og jeg morede os ret meget med i de første uger, hvor der midt i skide-showet om natten pludselig kunne dukke en ble op med hilsner som: ”You can do this!” og ”Ja, det lugter lidt af lort, hva?!”

Gæt babys fødselsdag

Det er sjovt at quizze. Vi kender terminsdatoen, men sjældent vælger baby at melde sin ankomst præcis på denne dato (faktisk kun cirka 4% føder på deres terminsdato!). Så hvorfor ikke involvere alle gæster i en terminsdato-quiz?

Tag et stort stykke pap og lav en kalender der spænder fra to uger før terminsdatoen til to uger efter. Nu skal alle skrive deres navn på den dato og tidspunkt de tror, at fødslen finder sted. Hvis I har lyst, kan I så udlodde en præmie til den, der kommer tættest på.

Smag på babymad

Det lyder virkelig dumt, men det er faktisk ret sjovt. Det er den gode gamle smagsprøveleg, nu skal den gravide blot smage på forskelligt babymad og identificere, hvilke ingredienser der er i.

Det er virkelig skægt at se den kommende mors reaktioner, for ofte er det ikke den mest udsøgte smagsoplevelse. Du kan f.eks. få babymos à la spaghetti bolognese, som er en blendet rød-brun puré uden et strejf af krydderier, der ville fornærme enhver italiener.

Kage til baby shower

Der skal kage til! Gravide kræver søde sager, så kagen er et must til babyshower. De kan købe din venindes yndlingskage hos bageren, eller har du nogle krea-bage-skills, kan du jo selv kaste dig ud i det. Der findes inspiration mange steder, hvis kagen skal matche anledningen.

Vi anbefaler, at du går på Pinterest og prøver med ”baby shower cakes”. Vupti, og så har du allerede en fornemmelse af, at vi altså er på bryllupskage-niveau, hvis det skal være det helt store set-up. Kagen kan være formet som en ble, som en rangle og ja – som en baby, der så skal skæres i stykker og spises…

Pynt til baby shower

Gå ALDRIG ned på pynt til et baby shower! Men hvis du Googler bare en lille smule, vil du også opleve, at det hurtigt kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis vi taler blomster, borddekorationer, service osv.

Prøv lige at se den her sindssyge baby shower for Khloé Kardashian. Slap aaaaaf!

Hvis I holder baby shower et offentligt sted, så tænk lige over, om den gravide er typen der synes, at det er ubetinget fedt at blive surpriset overfor en masse, hun ikke kender. Jeg prøvede selv at blive inviteret på cafe, hvor mine veninder så havde tæsket borde og stole til i lyserøde balloner og drysset slik og lyserøde hjerter ud over bordet. Og jeg synes bare, at det var sindssygt pinligt med al den opmærksomhed. Måske også fordi, at vi kun var tre mennesker.

Well, pynt så meget som I har budget og overskud til. Balloner er altid et hit, og hvis der er helium i, kan det også give et lille festligt input til festen!