Hvad med ost og lakrids?
I Danmark produceres der kun bløde oste lavet af pasteuriseret mælk, som du gerne må spise. Dog skal du holde dig fra udenlandske bløde oste, eller kigge ingredienslisten igennem for upasteuriseret mælk, da upasteuriseret mælk også kan indeholde Listeria-bakterien.
LÆS OGSÅ: Må gravide spise ost?
Desværre til de lakrids-elskende skal man også begrænse sig her under graviditeten! Bare rolig, vi skrev begrænse – ikke helt undgå! Det anbefales, at man begrænser sit indtag af lakrids til maksimalt 50 gram om dagen, så du behøver ikke leve helt uden.
Undgå store mængder ingefær
Til dem der rider på ingefær-bølgen, er der desværre også begrænsninger her, når du er gravid. Ingefær bliver ellers anbefalet som et kvalmestillende produkt, men du skal være opmærksom på, hvor store mængder du indtager.
I 2019 lavede Fødevareinstituttet lavet en undersøgelse med rotter, som som viser, at et stort indtag af ingefær kan øge risikoen for abort. Undersøgelsen siger dog ikke noget om, hvilke indholdsstoffer det er i ingefær, som påvirker graviditeten.
Produkter med højt indhold af ingefær, som ingefærshots eller kosttilskud med ingefær, skal du helst styre udenom. Du må stadig gerne spise mad der indeholder små mængder ingefær, så ingen grund til bekymring hvis det er i en ret. Så længe det ikke er stærkt koncentreret, er det helt fint at spise den krydrede rod under graviditeten.
Vil du have klar besked fra kompetente læger omkring kost og graviditet, anbefaler vi, at du lytter til denne podcast af Læger Formidler.