Mors dag kampagne: "Mor-maven"

Se vores kampagnefilm: 6 mødre fortæller om deres forhold til mor-maven

Mor-kroppen er fantastisk! Men det er ikke givet, at vi alle sammen bare elsker vores strækmærker, løse hud, ekstra ruller eller på anden vis nye udseende fra første dag. Det er ikke alle forundt at elske kroppen som den er i alle faser af livet.

Vi har talt med en række superseje og ærlige mødre om deres forhold til maven efter fødsel. Om de svære følelser og tanker, om selvkærlighed og om at acceptere det nye.

Maven efter fødsel

En graviditet og fødsel er en kæmpe omvæltning for kroppen - især maven. Gennem 9 måneder ændrer den sig markant både indeni og udenpå. Derfor er det ikke så mærkeligt, at den ikke helt ser ud som før på den anden side. Nogle ting falder gradvis på plads af sig selv efter fødslen, mens andre ting kan kræve kyndig sundhedsfaglig vejledning. Helt andre ting bliver måske aldrig som før. Og lad os lige slå fast én gang for alle, at det er helt ok!

Læs om de forandringer din mave gennemgår, og bliver klogere på, hvad der er normalt, og hvad du bør reagere på.

Læs om maven efter fødsel

Hvad siger mødre i vores community?

Laura, mor til en dreng på 10 måneder

Før jeg fødte, var jeg nervøs for, hvordan jeg ville få det med min mave efterfølgende. Til min store overraskelse er jeg helt afslappet omkring min bløde hud og navle."

Sine, mor til en dreng på 5 år og en pige på 2,5 år

“Når jeg kigger på min mave, drømmer jeg nogen gange tilbage til, hvordan jeg så ud før børn. Men så husker jeg på, at jeg har to dejlige unger, som er skabt i denne her mave. Den er god nok!”

Astrid, mor til en dreng på 8 måneder

"Jeg tog 39 kg på i graviditeten, og min søn vejede 5370 g ved fødslen! Har tabt ca. halvdelen igen, men det svinger lidt op og ned. Nu prøver jeg at skifte fokus fra kilo til indre styrke og healing."

30%

Er utilfredse med deres krop efter graviditet og fødsel.

Kilde: momkind survey 2021, hvor 2617 kvinder har svaret.

Be kind to your body

Når vi føder ved kejsersnit

Efter en fødsel ved kejsersnit vil maven føles øm og svag, og det 12-15 cm brede operationssår kræver nænsom pleje. Som med enhver anden operation kræver helingsprocessen tålmodighed. Det kan føles enormt overvældende, når du samtidig har et lille barn på armen, og der er ikke noget at sige til, hvis du har blandede følelser omkring fødslen.

Omkring en femtedel af danske kvinder føder ved kejsersnit, heraf halvdelen akut og den anden halvdel planlagt. Du er ikke alene.

Læs mere om kejsersnit

Lyt til podcastepisoder om mor-kroppen

Efterfødselskroppen

Kroppen der har båret og født et menneske er fantastisk! Men den er også i forandring. I dette program taler vi om kroppen efter fødsel.

Kroppen efter kejsersnit

Et kejsersnit er et stort indgreb. I dette program taler vi om gener, symptomer og genoptræning efter kejsersnit.

Delte mavemuskler

Hvorfor får nogle af os delte mavemuskler? Hvad er symptomerne og hvad gør man ved det? Det taler vi om i dette program.

FAQ