Efterfødselsbind: Hvor mange, hvor længe, hvor kan de købes?

Udgivet | Senest opdateret | Af Nanna Schultz, team momkind

De er ikke for kønne, de er ikke super komfortable, men de er absolut uundværlige! Du har brug forefterfødselsbindefter fødslen. Vi bløder op til 8 uger efter fødslen, og i starten er det ofte en del mere, end hvad et almindeligt dagbind kan klare.

Hvor længe bløder man efter fødslen?

Det er normalt at bløde 6-8 uger efter fødslen, og dette gælder både ved vaginal fødsel og kejsersnitfødsel. Af og til kan der komme koagler (blodklumper), som kan være på størrelse med et lille hønseæg. Det kan være voldsomt at opleve, men det er altså helt normalt og ufarligt.

LÆS OGSÅ: Komplet pakkeliste til hospitalstasken

De første par dage er blodet rødt, hvilket vidner om, at der stadig er en sårflade i livmoderen der hvor moderkagen har siddet fast. Herefter vil såret langsomt hele, og du kan forvente noget blodigt udflåd. Det kaldes barselsudflåd eller efterfødselsblødning. Derfor har du brug for nogle store bind til efter fødslen, så du kan slappe af og tage dig af baby uden at skulle tænke på at bløde igennem eller skifte bind konstant.

Hvor mange efterfødselsbind skal man bruge?

Du vil få udleveret en håndfuld voksenbleer på hospitalet. Her handler det bare om at tage imod alle dem, du kan få fingrene. Det er svært at vide, hvor mange du får brug for, da graden af blødning/udflåd efter fødslen varierer en del fra kvinde til kvinde.

Vi anbefaler, at du – ud over dem der udleveres på hospitalet – har både store og små bind klar derhjemme. Du kan selvfølgelig finde store hospitalsbind lige her hos os, og så er det desuden godt at købe nogle almindelige menstruationsbind oveni, så du med sikkerhed ikke mangler til de første par dage hjemme.

Hvilke bind er bedst efter fødsel?

Bløder du meget, skal du vælge bind med høj sugeevne. Det siger sig selv, og du kender det fra menstruationen, hvor nogle dage byder på større flow end andre. Umiddelbart efter fødslen behøver du de store mor-bleer fra hospitalet, men efter et par dage vil du typisk kunne skifte til nogle lidt mindre.

LÆS OGSÅ: Tegn på fødsel: 8 ting der tyder på, at du snart skal føde

Hos momkind har vi selvfølgelig både din ryg og understel, så du kan købe både efterfødselsbind, efterfødselstrusse og menstruationstrusser hjemme fra sofaen og være godt forberedt. Det kan desuden være en god ide at have en pakke natbind på hånden for en sikkerheds skyld.

Hvor køber man efterfødselsbind?

Du kan købe efterfødselsbind på b.la. apoteket og online. Der findes forskellige slags, og sommetider kan store natbind eller inkontinensbleer også gøre det. Det er træls at skulle tage stilling til, så vil du være forberedt til tænderne, så køb også en momkind box med alt hvad du har brug for efter fødslen.

Læs også

5 grunde til at bruge skylleflaske efter fødslen

Sådan bruger du et isbind til at lindre dine smerter efter fødslen

Guide – Sådan laver du mellemkødsmassage

Efterveer: Hvad er det og hvor længe bliver det ved?