Efterfødselsbind: Hvor mange, hvor længe, hvor kan de købes?

Af Nanna Schultz, team momkind
November 2020

Underlivet
2 min.

De er ikke for kønne, men de er absolut uundværlige. Du har brug for efterfødselsbind efter fødslen. Vi bløder op til 8 uger efter fødslen, og i starten er det ofte mere end det, et dagbind kan klare.

Hvor længe bløder man efter fødslen?

Det er normalt at bløde 6-8 uger efter fødslen. Dette gælder ved både vaginal fødsel og kejsersnitfødsel. Af og til kan der komme koagler (blodklumper) på størrelse med et hønseæg. Yup! Det kan være lidt voldsomt at opleve, men det altså helt normalt.

De første par dage er blodet rødt og vidne om, at der stadig er en sårflade i livmoderen, der hvor moderkagen har siddet fast. Men herefter vil såret langsomt hele, og du vil få blodigt udflåd. Det kaldes barselsudflåd.

Derfor har du brug for nogle store bind til efter fødslen, så du kan slappe af og tage dig af baby uden at skulle tænke på at bløde igennem eller skifte bind konstant.

Hvor mange efterfødselsbind skal man bruge?

Du vil få udleveret en håndfuld voksenbleer på hospitalet. Bare tag imod alle dem, du får. Det er svært at vide, hvor mange du får brug for, da graden af blødning/udflåd efter fødslen varierer meget fra kvinde til kvinde.

Vi anbefaler, at du, ud over dem du får fra hospitalet, har både store og små efterfødselsbind klar derhjemme.

I alle momkind boxes finder du derfor altid to af de store hospitalsbind (billedet) og fire af de små efterfødselsbind, så du med sikkerhed ikke mangler til de førte par dage hjemme.

Hvilke bind er bedst efter fødsel?

Bløder du meget, så skal du vælge binde med en høj sugeevne. I de første dage vil du nok have brug for dem fra hospitalet for så herefter at skifte til nogle lidt mindre.

Hos momkind har vi valgt at købe store hospitalsbind ind og lægge to styks i hver momkind box. Så skal du ikke ned og købe en stor pakke, du nok ikke får brug for.

Hvor køber man efterfødselsbind?

Du kan købe efterfødselsbind på apoteket. Der findes forskellige slags, og sommetider kan store natbind eller inkontinensbleer også gøre det. Det er træls at skulle tage stilling til, så vil du være forberedt til tænderne, så køb en momkind box med alt hvad du har brug for efter fødslen.