Gravid app: De 5 bedste apps til at følge baby og graviditet

Udgivet | Senest opdateret | Af Nanna Schultz, team momkind

Det er rart at kunne følge med i, hvad hulen der sker derinde i maven, og hvorfor din krop reagerer som den gør. Derfor har vi samlet fem af de bedste gravid apps til dig.

“Min Graviditet”

Denne app er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Jordemoderforeningen, og den erstatter appen “Gravid – følg udviklingen”, som udfases i 2024. Appen har info om graviditet uge for uge, videoer og artikler med gode råd om bl.a. kost under graviditeten og meget mere.

I løbet af 2025 vil en digital vandrejournal blive integreret i appen, så gravide kan logge ind med MitID og følge med i resultater af målinger og scanninger fra deres konsultationer på den måde.

Appen er gratis.

iOS
Android

“FAR – godt fra start”

Her er appen, der giver mandens perspektiv på graviditet, fødsel og interaktion med den lille ny verdensborger.

FAR-appen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Danske Fysioterapeuter og far-bloggerne Kasper Susaa og Laus Risby, der står bag fædre-universet DaddyO.dk.

Det finder du i FAR-appen:

  • Leksikon om graviditet, fødsel og barnets udvikling de første tre år.
  • Råd og viden om bl.a. håndtering af konflikter, bleskift og sproglig udvikling.
  • Træningsøvelser til baby og far, som motorisk stimulerer baby og giver far sved på panden.
  • Huskeliste så du får pakket de rigtige ting til fødslen.
  • Tril med baby og mål, hvor langt du er gået med barnevognen (og optjen badges!)
  • Find nærmeste baby-venlige cafe, puslested og legeplads.

Appen koster 35 kr.

Android
iOS

“Preglife” – Gravid og baby app

Preglife er en svensk udviklet app der indeholder både Gravidkalender og BabyApp. Du altså følge dit barns udvikling helt fra første test, forbi babyshower, frem til fødslen og videre indtil barnet er 2 år.

I appen er der en graf hvor du kan følge din vægtstigning under graviditeten og de næste 9 måneder. Hvis du har flere graviditeter i appen, kan du sammenligne graferne – og det kan være ret interessant. Efter fødslen holder appen styr på dit barns alder og oplyser dig om, hvilket af de 10 mentale udviklingstrin barnet befinder sig i, og hvad der er på vej. Der er også en vaccinationstabel indbygget.

Med dagbogsfunktionen kan du nedfælde dine tanker om graviditeten. Det kan være en super fin ide at skrive dine tanker ned både i graviditeten og efter blyp er landet.

Appen er gratis.

iOS

Andriod  

“Prepare” – Fødselsforberedelse på app

Fødselsforberedelse er for det meste noget, vi går til. Men hvad med en app der hjælper dig med at forberede dig på din fødsel. Som de selv skriver: ”Gå i fødsel fuld af selvtillid, viden, glæde og rå fødepower!”

Prepare er udviklet af dansk/norske Vibeke Langaas i samarbejde med en jordemoder.

Med Prepare-appen kan du lære vejrtræknings- og yogaøvelser samt afspændingsteknikker. Gennem øvelserne vil du lære at arbejde mere effektivt med veerne og smertelindre dig selv.

Appen indeholder også artikler om alt fra hjemmefødsel til smertelindrings alternativer.

Appen koster 59 kr.

iOS

“What to expect – Pregnancy & Baby Tracker”

Denne app er på engelsk, men da det er en af de mest omfattende gravid-apps på markedet (downloaded mere end 15 millioner gange!), synes vi alligevel, at den fortjente at komme med  på listen.

Det er den klassiske dag-for-dag og uge-for-uge tracker. ”Nu er din baby ligeså stor som en passionsfrugt”. Okay, tak.

Du modtager personificerede updates om din graviditet og babyens udvikling. Hver uge er der en ny video, hvor den gladeste amerikanske dame fortæller om, hvad du kan forvente dig af den kommende uge – både med fokus på baby og mor.

Appen er gratis.

iOS
Android

“Min baby – det første år”

Med Min baby-appen har du altid en virtuel sundhedsplejerske ved hånden. Her handler det om amning/flaske/mos, gråd og søvn (eller mangel på samme). Her får du et alletiders opslagsværk med beskrivelse af de klassiske børnesygdomme samt en kalenderfunktion, der kan hjælpe dig med at holde styr på vacciner og andre lægebesøg. Funktionen Barnets bog giver dig et fint sted at samle minder fra babys første år med billeder, anekdoter og milepæle.

Appen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Danske Fysioterapeuter og Jordemoderforeningen og har samme brugervenlige design som appen “Gravid – følg udviklingen”.

Appen koster 35 kr.

iOS
Android

Læs også

Graviditet og inkontinens: De 3 bedste råd til dig der er gravid

Jordemødrene: Sådan forbereder du dig på fødslen

Hæmorider efter fødsel: Her er de 5 bedste råd

Kost og graviditet: Sådan skal du spise, når du er gravid