Online ammekursus

Bliv klar til at amme dit barn med kyndig vejledning fra uddannede ammevejledere – vist på ægte bryster og babyer!

ammekursus online momkind

Hvorfor dette kursus?

Endelig et ammekursus med rigtige babyer og bryster!

Endelig et ammekursus med rigtige babyer og bryster!

Få kyndig vejledning af IBCLC-uddannede undervisere

Få kyndig vejledning af IBCLC-uddannede undervisere

Ammestillinger vist af mødre, guidet af ammevejledere

Ammestillinger vist af mødre, guidet af ammevejledere

Hjælp til amning: Online ammekursus hos momkind

Amning er lidt af en videnskab. For nogle er det problemfrit og nemt, mens det for andre er forbundet med en masse udfordringer, sved og tårer. Faktum er, at omkring halvdelen af alle ammende mødre oplever problemer med amningen på et tidspunkt, og det kan være alt fra sår på brystvorterne, forkert sutteteknik ved amning eller brystbetændelse.

Hos momkind har vi skabt et online ammekursus på 1,5 timer med rigtige babyer og bryster, hvor du bliver taget i hånden med stor omsorg og høj faglighed fra to dygtige ammekonsulenter. Kurset er for alle gravide og nybagte mødre, og et køb giver dig adgang til kurset i 3 måneder. Vi anbefaler, at du ser kurset inden fødsel, men at du også har adgang i en periode efter fødslen, så du kan blive vejledt, når du har din baby i armene.

Det får du på momkinds online ammekursus:

 • 1,5 timers ammekursus online
 • Et kursus der er inddelt i 39 lektioner, så du nemt kan klikke dig frem og tilbage i videoerne
 • 3 måneders fuld adgang
 • Videoer med 5 seje mødre og babyer, der viser konkrete ammestillinger
 • Tips og tricks til din amning

Underviserne er ammerådgiver Maj Aaberg fra Ammebasen, som har uendeligt meget hands on-erfaring, og læge og Ph.D.  Azadeh Houshmand-Øregaard fra maelkevejen.nu. Begge er uddannede IBCLC-ammevejledere.

Problemer du kan komme i forkøbet med en god ammeforberedelse

Nogle kvinder oplever desværre mange problemer med amning, men mange af dem kan du komme i forkøbet, hvis du forbereder dig godt med god ammevejledning – og det er her, at vores kursus kommer ind i billedet.

Der er især mange kvinder, som møder udfordringer ved etablering af amningen, fordi mor og baby lige skal finde den rette sutteteknik, de gode stillinger og let’s be honest – hvor mange af os er lige vant til at blive suttet på brystvorterne 10 timer i døgnet.

I kurset får du blandt andet hjælp til problemer som:

 • Sår på brystvorterne
 • Brystbetændelse
 • Svamp på brystvorterne
 • Overproduktion
 • Suttevabler
 • Luft i maven hos baby
 • Vækstkurver
 • Vægt og supplering 
ammekursus momkind

Hvem er vores online ammekursus lavet til?

Vores ammekursus er for alle gravide, nybagte og ammende mødre – hvad enten du er førstegangsmor og skal lære alt om amning fra scratch eller andengangsmor, som lige har brug for at blive opdateret på, hvordan det nu lige var med den der amning. Uanset din situation, så er momkinds online ammekursus en god forberedelse til din amning.

ammekursus ammebasen Maj

Din hjælp til amning

Hos momkind ønsker vi at give dig og dit barn de bedste betingelser for en god ammeetablering, så I kan komme godt fra start. Vi ved, hvor mange frustrationer og hvor stor sorg, der kan være forbundet med et mislykket ammeforløb, og kurset klæder dig derfor ordentligt på til at komme godt i gang. 

Du får en masse konkrete værktøjer til din amning – og især vejledning i, hvilke ammestillinger der er gode, kan være rart, når man bruger utallige timer i døgnet på at amme sit barn.

momkind ammekursus ammestillinger

Ammevejledning online – alt, du skal vide, foran din skærm

Kurset varer 1,5 timer i alt, men er inddelt i emner, så du frit kan klikke dig ind på de forskellige emner og dertilhørende videoer. På den måde behøver du ikke se hele kurset på én gang, men kan se én eller flere videoer ad gangen, alt efter hvor meget tid du har, eller hvis du har brug for svar på et specifikt spørgsmål om amning.

Så behøver du heller ikke at sidde og pause dig igennem videoen, hver gang du skal finde svar på noget.

Vi anbefaler, at du bruger det som forberedelse på amning og ser kurset inden termin, men at du samtidig har adgang til kurset efter din fødsel, så du kan få frisket nogle af emnerne op, når du sidder med din baby i armene.

I kurset får du:

 • Autencitet og ærlighed: du ser rigtige bryster og babyer
 • Høj faglighed: vores to ammevejledere er uddannede og har flere års erfaring
 • Omsorg: for dig, din baby og dine valg
momkind breastfeeding course teaser image

Hvem er underviserne?

Maj Aaberg er uddannet sygeplejerske, sundhedsplejerske og ammevejleder. Hun er uddannet ved Kompetencecenter for amning, som opfylder IBCLEs krav til eksamenskandidater til IBCLC. Hun er desuden stifter af ammebasen, hvor hun hver dag kører rundt i Region Hovedstaden og hjælper mødre og familier med at komme trygt fra start med deres amninger. 

Azadeh Houshmand-Øregaard er uddannet læge og har en Ph.D. Hendes interesse for amning startede for 11 år siden, da hun havde et kompliceret ammeforløb med sin datter og ikke følte, at hun kunne få ordentlig ammehjælp og vejledning. Hun blev derfor uddannet IBCLC-ammevejleder, og driver i dag Instagram-profilen maelkevejen.nu for at dele evidensbaseret viden om amning. Hun har desuden deltaget i adskillige podcasts om amning og skrevet en bog om amning, som hedder Ammebogen.

Hvad siger dem, der har taget kurset?

“Ammekurset har givet mig en grundviden om, hvordan jeg skal gøre. Kurset er enormt informativt.”

Thea, gravid

“Kurset indeholder alt det, jeg gerne ville have vidst, inden jeg gik i gang med at amme mit første barn.”

Ditte, mor til pige på 2 år og pige på 4 uger

“Man finder roen i de mange små, præcise film, så man kan fokusere på sin amning.”

Natasja, gravid og mor til dreng på 1,5 år

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om amning, som vi også kommer ind på og uddyber i kurset

 

Er det svært at amme?

For nogle er amning nemt og ligetil, mens andre oplever problemer ved amning. Mange bliver dog overraskede over, hvor udfordrende amning rent faktisk kan være. Du skal have styr på den rette sutteteknik, de korrekte stillinger, burgermund, suttevabler, et for hurtigt nedløb, og undgå at baby falder i søvn ved amning.

En masse begreber, som mange først stifter bekendtskab med, når de bliver mødre første gang.

Alle de problemstillinger og meget mere får du hjælp til i kurset.

 

Hvordan ammer man?

Amning kan se ud på mange forskellige måder. Nogle foretrækker at sidde op og amme, mens andre ligger ned. Det vigtige er, at din baby får åbnet munden godt op og får ordentligt fat i brystet. I vores kursus i at amme får du konkret vejledning i, hvordan du lægger baby rigtigt til brystet – og det er demonstreret på ægte mødre og deres søde babyer.

 

Kan man forberede sig på at amme inden fødslen?

Ja, det kan man godt. Selvfølgelig ved du ikke, hvilke udfordringer, du ramler ind i – eller om du overhovedet får problemer – men faktum er, at halvdelen af alle ammende oplever problemer med amning i løbet af den tid, de ammer.

De fleste oplever udfordringer i starten, når de skal etablere amningen, men hvis du er klædt godt på i forvejen, så kan du forhåbentlig undgå at få sår på brysterne eller få brystbetændelse.

 

Skal det gøre ondt at amme?

Det er ikke meningen, at amning skal gøre ondt, men det er helt naturligt, at du oplever ømme bryster og brystvorter i de første par uger, du ammer. Der sker så mange fysiologiske forandringer i dine bryster – og honestly, dine bryster er jo heller ikke vant til amning af en nyfødt, der sutter og suger på dine brystvorter mange timer i døgnet.

I de første par uger kan det godt gøre ondt, når barnet lige får fat, men smerterne bør forsvinde i løbet af de første par minutter, du ammer.

Rigtig mange ammende kvinder får desværre sår på brysterne, når de starter med at amme – faktisk får hele 60 % sår på brysterne i løbet af den første uge efter fødslen, og det skyldes for det meste, at barnet ikke får korrekt fat om brystet.

 

Kan man amme forkert?

Din baby kan godt have en forkert sutteteknik, som blandt andet kan forårsage sår på brystvorterne og brystbetændelse, fordi brystet ikke bliver tømt ordentligt. Din baby kan også risikere ikke at tage nok på, fordi baby simpelthen ikke får nok af den gode, fede mælk, hvis han eller hun ikke har lært at lave ordentligt vakuum.

Det kræver lige lidt håndelag og viden om, hvordan din baby præcis skal lægges til. I kurset lærer du, hvilke ting du skal holde øje med, når du lægger din baby til brystet, så du er sikker på, at sutteteknikken er i orden.

 

Hvor ofte skal man amme?

Når det kommer til, hvor ofte din baby bør ammes, kan det være svært at give et helt præcist antal gange i døgnet. Nyfødte har brug for hyppige måltider, fordi de har en lillebitte mavesæk på størrelse med en valnød. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at din nyfødte baby bliver ammet minimum 8 gange i døgnet i de første uger. Hyppig amning øger nemlig din mælkeproduktion og mindsker risikoen for gulsot.

Senere anbefaler de, at du ammer din baby efter behov. Du kender nemlig dit barn bedst, og er den bedste til at vurdere, hvordan han eller hun er sulten.

 

Hvornår er amningen etableret?

Det kan tage tid at etablere amningen, og der er ikke noget præcist facit på, hvornår din amning er etableret. Nogle siger 2 uger, mens der andre steder står 3-6 uger. Din amning er etableret, når du har nok mælk i dine bryster, som din baby kan spise og blive mæt af uden for stort besvær.

Når vægten derefter begynder at stige og dit barn begynder at følge sin vækstkurve, så er amningen veletableret.

 

Hvilke ammestillinger er gode?

Den mest klassiske ammestilling, som de fleste nok kender, er caféstillingen, hvor du lægger din baby på tværs af dit skød med maven mod din mave. Din babys hoved er placeret ud for brystet, og det hviler typisk på din arm.

Men der findes andre stillinger, som også er gode, og for mange kan det for eksempel være virkelig rart at lære at ligge ned og amme. I kurset guider Maj fra ammebasen dig i caféstillingen, krydsstillingen, tvillingestillingen, laid back-stillingen og sideliggende amning. Alle stillingerne er vist af rigtige mødre og deres babyer i samarbejde med Maj.

 

køb ammekursus fra momkind