FAQ

vær med til at udvikle momkind produkter

Vi bliver ofte spurgt:

Hvad er en momkind box?

En momkind boks er en håndsrækning til kvinder undervejs i graviditeten og efter fødslen. Alle boksene er udarbejdet i samarbejde med mødre og testes løbende af medlemmer af momkind lab.

Vi startede med én momkind boks, men nu har vi udvidet med adskillige bokse. Du kan både få bokse til graviditeten og tiden efter fødslen, hvor vi differentierer mellem vaginale fødsler og kejsersnitfødsler. Det skyldes, at man som kejserinde har brug for nogle særlige produkter til efterfødselstiden.

Vores bokse koster fra 399 til 1099 kr. Du finder udvalget af momkind bokse her.

Kan jeg ikke selv vælge, hvad der skal være i min boks?

Det kan du tro! Du kan dog kun opnå besparelse, hvis du køber vores færdiglavede bokse. Vi har prøvet at samle bokse til alle behov, men vi anerkender også, at der måske ikke er den perfekte boks til alle. Vil du sammensætte din egen boks, skal du blot gå til “Alle produkter”.

Hvilken størrelse efterfødselstrusse, skal jeg vælge?

Vi sælger efterfødselstrussen i to størrelser: XS-M og L-XXL.

Når du vælger størrelse, skal du tage udgangspunkt i din størrelse inden graviditeten. Dog bør du overveje at gå en størrelse op, hvis du har taget meget på undervejs i din graviditet, og du nu ligger mellem to størrelser.

Vi anbefaler, at du måler dine hofter og vælger størrelse ud fra vores hoftemål.
XS-M: 75-135 cm
L-XXL: 115-160 cm

Kan jeg returnere de ting, jeg har købt?

Du kan returnere varer, hvis emballagen er intakt. Dog må du gerne returnere leggings, shorts, amme-bh’er og amme-toppe, der har været prøvet på.

Find mere information om returnering af varer i vores handelsbetingelser.

Vores produkter

Hvad bruger man skylleflasken til?

Skylleflasken bruges til at rengøre bristninger og sår i mellemkødet og omkring skedeåbningen. Ca. 80% af alle førstegangsfødende brister under fødslen. Bristninger betyder, at det gør ondt at tørre sig efter toiletbesøg, og at det kan være svært at rengøre underlivet. Mange jordemødre anbefaler, at du skyller sår og eventuelle syninger ofte. Til dette formål kan du bruge skylleflasken. 

Det er sjældent, at skylleflasker udleveres på hospitalet, og ofte vil det være en plastikkop eller en flaske – begge uden bruse-stråler. Vores momkind skylleflaske er designet ergonomisk og med huller, så du får et blidt brus. Den er genanvendelige og har mange gode formål.

Du kan læse mere om momkind® skylleflasken her.

Hvad bruger man køle- og varmeposen til?

Køle- og varmeposen kan bruges på flere måder. Den kan lægges i fryseren og bruges mod brystbetændelse eller til at lindre hævelse og ømhed i underlivet efter fødslen. I varm tilstand kan den dulme smerter i forbindelse med efterveer, og så kan du selv vælge, om du vil have den varm eller kold på/omkring dit kejsersnitar.

Du kan læse mere om momkind® køle- og varmeposen her.

Jeg skal have kejsersnit. Skal jeg bruge efterfødselstrussen eller kejsersnittrussen?

Det kan vi godt forstå, at du spørger om! Det korte svar: du skal bruge begge. Vi anbefaler, at du starter ud med momkind® efterfødselstrussen i de første par dage efter fødslen, da den er meget stretchy og designet til at fastholde store efterfødselsbind. Efter et par dage – eller når det føles rigtigt for dig – anbefaler vi, at du tager kejsersnittrussen i brug.

Læs mere om momkind® kejsersnittrussen her.

Hvorfor skal jeg købe jeres efterfødselstrusse? Hospitalstrussen er jo gratis!

Først: har du set hospitalernes nettrusse? Hvis ikke, google it!

Vores efterfødselstrusse var det første produkt, vi lancerede i eget navn. Vi tænkte, at efterfødselstiden i den grad trænger til en opdatering rent produktmæssigt, og nettrussen fra hospitalet var et oplagt sted at starte. Den er hvid, gennemsigtig, og bare ikke spor rar at se på! En momkind efterfødselstrusse kan det samme, men den er sort, tættere i vævningen og bare meget kønnere.

Læs mere om momkind® efterfødselstrussen her.

Kan jeg købe momkind-produkter i en fysisk butik?

Vi har mange forhandlere, primært online, og du kan p.t. finde momkind-produkter i følgende fysiske butikker:
Enula 9, Rosenvængets Alle 6, 2100 København Ø, tlf.: 35 38 17 85
Ønskebørn, varierende lokationer, tlf.: 69 60 71 16
Purebaby, Østerbro og Frederiksberg, tlf.: 35 55 11 62
Family zoo, Classensgade 11E, 2100 København, tlf.: 31 10 17 87

Du kan i øvrigt købe momkind-produkter i følgende butikker i Grønland
Butik Savaaraq, Aqqusinersuaq 57, Sisimiut 3911
Inuit Quality Clothes of Greenland, Naapittarfik 3, Nuuk 3900

OBS: Vi anbefaler, at du ringer til den pågældende butik på forhånd og hører, om det ønskede produkt er på lager.

Hvem tester momkind-produkterne?

Vi har ikke alle svarene, og vi skaber derfor alle vores egne produkter sammen med mødre. Alle momkind-produkter gennemgår en testfase, hvor mindst 20 gravide og/eller nybagte mødre afprøver produkterne og giver feedback.

Vi har oprettet et “momkind lab”, hvor du kan være med til at skabe nye produkter sammen med os.

Læs mere om momkind lab og tilmeld dig her.

Hvad er jeres holdning til bæredygtighed?

Vi tager hånd om både dig og miljøet, når vi udvikler og producerer produkter. Alle momkind-tekstilprodukter er certificeret ifølge STANDARD 100 by OEKO-TEX®, hvilket betyder at de er testet for skadelige og ulovlige stoffer. Vores gravidshorts er tilmed lavet i økologisk bambus. Desuden går vi en stor bue udenom plastik, hvorfor vi benytter genanvendelig emballage. 

Men vi er ikke perfekte. Vi arbejder hele tiden på at kombinere funktionalitet med bæredygtighed, og momkind® efterfødselstrussen er f.eks. nu lavet i genanvendt polyester.

Levering

Hvornår kan jeg regne med at få min pakke?

Vi pakker ordrer i alle hverdage, så du skal forvente en leveringstid på 1-4 dage, alt efter hvilken leveringsmetode, du vælger.

Find mere information om levering under handelsbetingelser.

Hvad er forskellen på dao og GLS?

Vi leverer med dao og GLS. 

Dao bringer ud 365 dage om året. Med dao kan du få leveret din pakke til en dao-pakkeshop eller hjem til din privatadresse. Vælger du hjemmelevering, afleverer dao pakken ved din hoveddør i løbet af nattetimerne – og bare rolig, de vækker dig ikke! 

GLS bringer kun ud i hverdage – ikke i weekender og på helligdage. Med GLS kan du vælge at få din pakke leveret til en pakkeshop eller til din privatadresse. Ved hjemmelevering med GLS skal du enten være hjemme eller give fuldmagt til, at de må stille pakken et sted på adressen. 

Du kan læse mere om levering under handelsbetingelser.

Sender I til andre lande end Danmark?

I øjeblikket sender vi desværre ikke pakker til andre lande end Danmark, men vi arbejder på sagen!

 

Jeg har fået leveret forkerte/defekte varer. Hvad gør jeg?

Hvis du har fået leveret forkerte eller defekte varer, skal du skrive til os på info@momkind.dk med dit ordrenummer og en beskrivelse af problemet, så vender vi tilbage med en løsning.

Læs mere om reklamation og returnering under handelsbetingelser.

Bestilling og betaling

Jeg lavede en fejl i min ordre. Hvordan kan jeg ændre det?

Det kan jo ske – og intet problem i det! Send hurtigst muligt en mail til info@momkind.dk med dit ordrenummer og en beskrivelse af problemet, så hjælper vi dig.

Hvilke betalingsmuligheder har jeg?

Du kan betale med VISA, Mastercard og MobilePay.

Find mere information om betaling og levering under handelsbetingelser.

Returnering

Jeg vil gerne returnere hele eller dele af min ordre, hvad gør jeg?

Hvis du vil returnere hele eller dele af din ordre, kan du få dit returlabel igennem vores returportal lige her: https://www.gls-returns.com/#/m/momkind

Det koster 39 DKK at sende retur, og beløbet fratrækkes automatisk din refundering. Læs mere omkring retur under vores handelsbetingelser her.

 

Hvornår kan jeg regne med, at pengene er tilbage på min konto?

Når vi refunderer dig hele eller dele af din ordre, vil der gå 4-5 hverdage, før pengene står på din konto.

Du kan læse mere om returnering og refundering under handelsbetingelser.

Har du stadig spørgsmål?